Logo
Logo

REN YOGA, LYD & LIVET

yoga

Velkommen til Ren Yoga hos Mind & Body Nectar i Skive. En lille hyggelig yogaskole med god tid til den enkelte. Skolen er beliggende på Posthustorvet centralt i Skive. 

Ren yoga er yoga fra mig til dig, direkte fra mit hjerte – ægte og autentisk. Jeg lægger vægt på de lige linjer, og anatomien er mit fundament. Jeg er passioneret og ærlig, og ren yoga er skåret ind til benet og benhårdt. Ren yoga er yoga helt uden tilsætningsstoffer, så du får den rene vare – ren yoga – fra mig til dig.

Uanset hvilket yogahold, der tiltaler dig mest – aktivt, styrkeopbyggende eller blidt – så vil du blive mødt af en kærlig og omsorgsfuld atmosfære; en lille oase, hvor du for en stund kan slippe hverdagens stress og jag, folde dig selv ud på din yogamåtte og give slip.

Her på siderne kan du finde lige det yogahold der passer til dig og dykke ned og nørde lidt i yogafilosofi eller læse mere om Patanjali Yoga, hvis du har lyst. Jeg glæder mig til at byde dig velkommen på måtten.

Namasté

patanjali yoga

fokus

Patanjali Yoga er en yogaretning, grundlagt af Ali Dashti og Kate Beck, og bygger på principperne fra Hatha Yoga og Iyengar Yoga. Der er stor fokus på sekvenseringen af stillingerne og autenticitet i undervisningen, samt at stillingerne udføres anatomisk korrekt med øje for detaljen og fokus på præcision.

Der inddrages forskelligt yogaudstyr til at understøtte kroppen, hvor det er nødvendigt, så kroppen kan arbejde så korrekt og anatomisk intelligent som muligt. Det betyder, at alle kan få det optimale ud af træningen uanset niveau og form. 

Der arbejdes med styrke og gode velgørende stræk, men også med smidighed og balance, hvilket gør det til en styrkeopbyggende og aktiv yogaform, men med øje for det blide og bløde.

Der lægges stor vægt på åndedrættet samt ”det at være til stede” og at finde glæden i nærværet. Dette sammen med sekvenseringen af de forskellige yogastillinger gør, at der opstår en samlet synergi i forhold til foreningen af krop og sind. 

Patanjali Yoga er en universel yogaform og ligger til grund for de fleste af de hold, jeg tilbyder i Mind & Body Nectar. 

formål

Patanjali Yoga søger tilbage til rødderne af Patanjali – Yogaens urfader, der for over 2000 år siden samlede Yogaens principper og satte dem i system, bl.a. i værket Yoga Sutras. Udgangspunktet for Patanjali Yoga er fokus på både krop og sind. Og det med tilknytning til yogafilosofien og yogaens otte ben, som du kan læse mere om her

Bevæggrundene for at grundlægge Patanjali Yoga kom sig af ønsket om at vende tilbage til en oprindelig form og autenticitet i yogastillingerne, som Ali Dashti i sin tid lærte dem af sin mester B.K.S. Iyengar: Perfection in Practise, Study of the Self and Attentiveness to the Divine (Tapas Savadhyaya Ishvarapranidhana Kriyayogah: Patanjali Yoga Sutras, II.1)

historie

Patanjali Yoga er en relativ ny yogaretning, og dog er den ældgammel. Patanjali Yoga Switzerland, “Institute For Yogic Sciences” er grundlagt af Ali Dashti og Kate Beck og eksisterer i dag i Europa, Kina og USA. I Danmark er det Ananda Yogaskolen i Silkeborg v. Hanne Juelsgaard Sørensen der uddanner i Patanjali Yoga.

Ali Dashti er en af de mest internationalt anerkendte og efterspurgte senior yogalærere. Han er vokset op i Pune i Indien og kom allerede som barn hos B.K.S. Iyengar, der grundlagde Iyengar Yoga og det internationalt anerkendte Iyengar Yoga Institute (RIMYI), som i dag er en verdensomspændende organisation. 

Ali Dashti studerede hos B.K.S. Iyengar indtil dennes død i 2014, og han studerer fortsat hos Geeta og Prashant Iyengar, ligesom han løbende både har studeret og undervist på instituttet. Udover hans imponerende yoga-CV har han en bachelorgrad i økonomi.

Kate Beck var kun 10 år, da hun deltog i sin første yogaklasse. Efter at have afsluttet en uddannelse som skolelærer, studerede hun religiøse studier med fokus på yoga og hinduisme ved Universitetet i Bern i Schweiz og i Varanaris i Indien (det tidligere Benares, en af hinduismens helligste byer og kendt for at være stedet hvor Buddha holdt sin første prædiken).

Hun blev uddannet som yogalærer i 1996 og har igennem flere ophold ved Iyengar Yoga Institute (RIMYI) videreuddannet sig inden for filosofi og yoga, Hendes ekspertise er Patanjalis Yoga Sutras og hendes viden på dette område er internationalt anerkendt og efterspurgt. Kate er derudover leder af Patanjali-Yoga-læreruddannelsen i både Schweiz og i udlandet.