Mind & Body Nectar

næring til krop og sind

Mind & Body Nectar

næring til krop og sind

gongbad

Gongmeditation er en helt unik form for lydmeditation og kaldes også for et “gongbad”, fordi deltagerne “bades” i gongens lydbølger. Gongen frembringer lydbølger, der transcenderer vores krop og får kroppens celler til at vibrere. Gongmeditation bruges ofte som lydterapi til at løsne for spændinger og til at forløse traumer. Gongens lyd siges at repræsentere universets lyd og dens vibrationsenergi er et urgammelt og kraftfuldt værktøj, der bruges til at stilne sindet og hjælper kroppen til at give slip og til at opnå en dyb form for afslapning.

forskning

For tiden forskes der enormt meget i lyd som behandlingsform. Blandt andet har et forskningsstudie ved den danske neurolog Peter Michael Nielsen vist, at man kan behandle epilepsi, depression og kroniske smerter med baslyd, ligesom at der internationalt forskes i at bruge lydfrekvenser til at bekæmpe kræftceller og at man med succes kan behandle diverse former for kræft bl.a. prostatakræft, kræft i bugspytkirtlen, i nyrerne, blæren, mm.

lydterapi

Lydterapi er ikke nyt og har længe været brugt til at behandle en bred vifte af sundhedsmæssige forhold vedrørende både krop og sind. Udgangspunktet er forståelsen for at alle former for stof, herunder også kroppens celler, vibrerer ved forskellige frekvenser. Udfordringer som stress, depression og sygdom skaber uligevægt og gør, at vores celler i kroppen, i vævet, i organerne vibrerer ude af takt og optimal frekvens. Gongens lyde genetablerer kroppens optimale frekvenser og bruges i dag som terapi på hospitaler og på hospice til at smertelindre og i behandling mod depression og angst. Det er et eminent redskab til afspænding og behandling af stress og giver en følelse af velvære.

hjernefrekvenser

Gongens lyde hjælper hjernen til at koble fra og til at producere alfa og theta hjernebølger. Alfa-hjernebølger er dagdrømsfasen, hvor vi oplever at få kreative idéer, følelsen af at slappe af, og hvor associativ tænkning og fantasien stimuleres. Det er fasen lige inden vi falder i søvn. Det siges at Albert Einstein bevidst mediterede sig ind i denne tilstand for at udvikle sine teorier.

Denne tilstand efterfølges af theta-hjernebølger. Det er her REM søvnen sker og tilstanden er forbundet med dyb meditation og er egnet til hypnose. I alfa og theta har krop og sind de optimale betingelser for at falde til ro, til at regenerere og til at hele, og vi kan give slip på spændinger og blokeringer og få fornyet energi.

sådan foregår det

Under et gongbad ligger man typisk på en yogamåtte, så behageligt som muligt, evt. med tæpper, pøller, puder og øjenpude, så man kan slappe mest muligt af og tage imod lydbølgerne. Et gongbad kan have varierende længde. Til at begynde med vil lyden være blød og efterhånden øges og varieres lydstyrken og rytmen løbende. Der kan undervejs også inddrages andre lyde til at understøtte oplevelsen. Gongmeditation kan gives en-til-en og som terapi (både liggende og siddende), til mindre grupper og i større forsamlinger. Gongens lyde er helende, men kan udfordre både krop og sind.

Første gang jeg fik et gongbad oplevede jeg både at blive provokeret, irriteret og fascineret. Gongbadet føltes som at have varet i to minutter og samtidig i en evighed, som om jeg var væk og var vågen. Bagefter følte jeg mig transformeret og gik derfra med følelsen af, at jeg måtte have mere, og sådan begyndte min egen rejse med gongen, som nu har ført mig til at arbejde med gongmeditation og lydterapi.

Glæd dig til gongens helbredende og helende lyd og giv slip.